Pravila o kolačićima
→ Izjava o zaštiti podataka

Vinarija Matić, („mi“) koristi kolačiće na našoj web stranici www.vinarija-matic.hr („web stranica“). Kada posjetite web mjesto, određene se informacije mogu pohraniti na vaše računalo. Ti se podaci pohranjuju na vašem računalu kao “kolačić” ili slična datoteka. Kolačiće na našoj web stranici koristimo kako bismo vam bolje poslužili i kako bismo osigurali najbolje iskustvo kada posjetite našu web stranicu.

Kolačić je mali dio podataka koji se šalje s web mjesta i pohranjuje na vaš tvrdi disk ili u vaš preglednik, a koji zauzvrat može pohraniti kolačić na vaš tvrdi disk. Koristimo trajne kolačiće i kolačiće sesije. Iako trajni kolačići ostaju na vašem računalu dulje vrijeme, kolačići sesije automatski se brišu kada se prozor preglednika zatvori. U nastavku ćete pronaći opis kolačića koje koristimo na web mjestu i koristimo u svrhe ove upotrebe.

Kolačići na web mjestu

Funkcionalne kolačiće koristimo za upravljanje određenim funkcijama web stranice i za optimizaciju upotrebe naše web stranice. Također koristimo analitičke kolačiće za analizu pristupa web mjestu, njegove upotrebe i izvedbe. Informacije koristimo za održavanje, rad i poboljšanje web stranice, kao i u statističke i marketinške svrhe.

Na našoj web stranici koristimo Word Press Cookie Check, koji testira kolačiće ili kolačiće preglednika. Ovaj kolačić postoji u svim instalacijama programa Word Press i pohranjuje se do kraja sesije (tj. Dok se prozor preglednika ne zatvori). Korištenjem kolačića možemo vidjeti kada i koliko dugo ste pregledavali našu web stranicu i koje ste web stranice posjetili. Također možemo vidjeti kojeg pružatelja internetskih usluga imate. Ti nam podaci omogućuju mjerenje prometa na web mjestu i prilagođavanje podataka prema vašim željama. Svrha vam je uštedjeti vrijeme i iskoristiti više od posjeta. Budući da informacije pokazuju kako i kada posjetitelji koriste web stranicu, web stranicu možemo kontinuirano poboljšavati.

Podaci se također mogu koristiti za poboljšanje i povećanje relevantnosti našeg oglašavanja. Kolačiće koristimo samo da bismo vidjeli podatke na vašem tvrdom disku koji su tamo pohranjeni kolačićem na web mjestu. Kako bismo izmjerili učinkovitost naše prisutnosti na Internetu, također možemo koristiti kolačiće za identificiranje redovitih posjetitelja i za ispitivanje redoslijeda posjećivanja stranica.

Trećim stranama dopuštamo upotrebu kolačića na web mjestu u gore spomenute svrhe. Također možemo koristiti davatelje usluga koji u naše ime koriste kolačiće u gore spomenute svrhe. Trenutno koristimo Google Analytics na web mjestu, uslugu web analize tvrtke Google Inc. (“Google”). Google Analytics koristi kolačiće za analizu načina na koji korisnici koriste web stranicu prateći kolačiće koji se koriste za praćenje i pohranu statistike i preglednika posjetitelja.

Podaci se pohranjuju dvije godine. Informacije koje generira kolačić korištenjem web stranice (uključujući vašu IP adresu) prenose se i pohranjuju na Google na poslužiteljima u SAD-u. Google će koristiti ove podatke za procjenu vaše upotrebe web stranice i za slanje izvještaja o aktivnostima na web mjestu vlasniku web stranice, kao i za ostale usluge povezane s aktivnostima na web mjestu i korištenju Interneta. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim Googleovim podacima. Također možete odbiti upotrebu kolačića odabirom odgovarajućih postavki u vašem pregledniku, pogledajte dolje.

Blokirajte upotrebu kolačića

Ako vaš preglednik to dopušta, možete blokirati upotrebu kolačića tako da postavite svoj preglednik tako da automatski odbija pohranu kolačića ili vas obavještava čim web mjesto zatraži autorizaciju za spremanje kolačića. Kolačići koji su do sada bili pohranjeni na vašem računalu mogu se izbrisati i putem web preglednika.

Kako izbrisati pohranjene kolačiće ili promijeniti postavke kolačića naznačeno je u uputama vašeg preglednika ili u njegovoj pomoći. Ako ne želite da vaš preglednik prihvaća kolačiće, više o njima možete pročitati ovdje. Imajte na umu da ako blokirate upotrebu kolačića, funkcionalnost web stranice i mogućnost korištenja pune funkcionalnosti web stranice mogu biti narušeni.